Pileći Paprikaš

Sastojci (za 4 osobe): - Rakija - Baranjska graševina - 1 pile - 2 glavice luka - ½ kg pilećih želudaca (može i ne mora) - 2 žlice slatke paprike - Ljuta paprika po želji - 2-3 dcl tekuće rajčice - 2 l vode - 250 g rezanih šampinjona - 3-4 režnja češnjaka - Sol Postupak: Prvo nazdraviti s 1-2 rakije (širok izbor, počevši od kajsije, kruške, a dobra je i bijela šljiva). Na sitno nasjeckati luk te ga dinstati 15ak minuta s 2-3 dcl rajčice i želucima, uz neprestano miješanje. Potom dodati pile koje smo prethodno narezali na dijelove. Dodati slatku i ljutu papriku, te miješati 5-6 minuta. Sipati 2L vode. Ovisno od starosti pileta kuhati do 1h, ako ste se odlučili za kokoš, kuhajte do 2h. Pred kraj kuhanja dodajte šampinjone, češnjak i sol po ukusu. Tijekom kuhanja, valjalo bi zalijevati grlo baranjskom graševinom. Poslužiti s trgancima ili noklicama. Noklice: - 2 jaja - Brašno - Sol Smjesa mora biti gušća od smjese za palačinke. Ubaciti žličicom u paprikaš na kraju kuhanja.

Skip to content