Sastojci (za 4 osobe):
- Rakija
- Baranjska graševina
- 1 pile
- 2 glavice luka
- ½ kg pilećih želudaca (može i ne mora)
- 2 žlice slatke paprike
- Ljuta paprika po želji
- 2-3 dcl tekuće rajčice
- 2 l vode
- 250 g rezanih šampinjona
- 3-4 režnja češnjaka
- Sol
Postupak:
Prvo nazdraviti s 1-2 rakije (širok izbor, počevši od kajsije, kruške, a dobra je i bijela šljiva).
Na sitno nasjeckati luk te ga dinstati 15ak minuta s 2-3 dcl rajčice i želucima, uz neprestano miješanje.
Potom dodati pile koje smo prethodno narezali na dijelove.
Dodati slatku i ljutu papriku, te miješati 5-6 minuta.
Sipati 2L vode.
Ovisno od starosti pileta kuhati do 1h, ako ste se odlučili za kokoš, kuhajte do 2h.
Pred kraj kuhanja dodajte šampinjone, češnjak i sol po ukusu.
Tijekom kuhanja, valjalo bi zalijevati grlo baranjskom graševinom.
Poslužiti s trgancima ili noklicama.
Noklice:
- 2 jaja
- Brašno
- Sol
Smjesa mora biti gušća od smjese za palačinke.
Ubaciti žličicom u paprikaš na kraju kuhanja.
Koristeći web stranicu www.tzbaranje.hr, slažete se s uporabom kolačića (cookies). Ako ih blokirate, svejedno možete pregledavati stranicu, no neke od njenih mogućnosti možda vam neće biti dostupne.PrihvatiViše informacija