Proljetni vašar u Karancu - Visit Baranja

Loading Događaji

« Događaji

Proljetni vašar u Karancu

24 ožujka

Jedan od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju je Proljetni vašar u Karancu. Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava vikend prije blagdana Cvijetnice, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa.

Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 70 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.

U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu ”PRINCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Detalji

Datum:
24 ožujka

Organizator

Udruga Čuvari starih zanata
Phone
098 652 900

Lokacija

Karanac
Comments are closed.
Skip to content