
Mjesec baranjske kuhinje
10 travnja - 2 svibnja
Od 10. travnja do 2. svibnja svaki vikend otvaramo vrata seoskih domaćinstava i podučavamo gurmane tajnim vještinama pripreme autentičnih baranjskih jela! U Ritu, na Planini i u vinskom podrumu samo za Vas u ulozi chefova nastupaju: jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa, posljednji baranjski gajdaš, najživopisniji baranjski vinar i drugi fantastični domaćini.
Otkrijte kako se priprema perkelt od soma, štuka u mundiru, grah u ćupu i druge delikatese, na radionicama koje pripremamo za 25 najbržih hedonista. Neka to bude uvod u otkrivanje baranjske gastronomske baštine i obilazak baranjskih restorana koji samo za vas pripremaju stara jela u novom ruhu.
Učenjaci bi rekli „sinestezija“, a mi kažemo – na nepcu kulen, u nosu miris fiša koji „samo što nije“, u uhu rzanje konja, pred očima divota rascvjetanog dvorišta, a u rukama… pa dobro, još malo kulena, ali i sira, vina i ribe! Vidimo se u Baranji!
Za sudjelovanje potrebno je ispuniti OBRAZAC prijave.
Popis restorana koji sudjeluju u Mjesecu baranjske kuhinje.
Sve detalje pratite na Facebook stranicama Visit Baranja, Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit i Visit Slavonia Baranja i na Facebook događaju Mjesec baranjske kuhinje.
Raspored održavanja radionica:
DATUM | LOKACIJA | VRIJEME ODRŽAVANJA | VRSTA JELA |
10.04. | Filip Golubov Car, Planina Gajić | 11:00-13:00 |
Paprikaš od pijetla s trgancima, lokšicama i čikovima
|
11.04. | Imanje Galić, Kopačevo | 11:00-13:00 |
Šaran na rašljama
|
17.04. | Vinarija Gerštmajer, Zmajevac | 11:00-13:00 |
Perkelt od soma
|
18.04. | Seljačko domaćinstvo Kalinka, Gajić | 11:00-13:00 |
Golubovi s trgancima
|
24.04. | Vinarija Alexandar, Kamenac | 12:00 – 14:00
15:00 – 17:00 |
Fiš paprikaš
|
25.04. | Asztalos keramika, Suza | 12:00-16:00 |
Grah u ćupu
|
01.05. |
Seoski turizam Lacković, Bilje |
11:00 – 13:00 |
Gužvara s makom Gužvara s orasima
|
02.05. |
Tri mudraca, Karanac
OPG Čudesna šuma – Romulić, Bilje |
11:00 – 14:00
15:00 – 18:00 |
Gulaš od divljači
Štuka u mundiru (opcija – dimljeni šaran) |