Baranja - najuspješnija ruralna destinacija u Hrvatskoj! - Visit Baranja

Baranja – najuspješnija ruralna destinacija u Hrvatskoj!

Baranja je i ove godine, prema mišljenju stručnog povjerenstva Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Ministarstva turizma (MINT) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), zaslužila titulu najuspješnije ruralne destinacije! No ovo nije jedino priznanje koje je Baranja dobila. Zlatna Greda okrunjena je Posebnim priznanjem za razvoj ponude kontinentalnog turizma!

Jučer su (3. listopada) u Vinkovcima, na imanju Kunjevci, dodijeljene i brojne nagrade u kategorijama  za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te turističke dionike i djelatnike.

Baranja je ponosni vlasnik ove titule bila i 2017. godine, a ovogodišnja je ipak malo draža, jer se Dani hrvatskog turizma (DHT) održavaju „doma“ – na području Osječko-baranjske županije. Značajno je i to što je ovo prvi puta da se DHT održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Uoči ove svečane dodjele nagrada, za sudionike su uz stručno vodstvo organizirane prezentacije, posjeti, radionice i degustacije u Slavonskom Brodu, Bukovlju, Kutjevu, Požegi, Parku prirode Papuk i Park šumi Jankovac.

Drugi dio nagrada dodijelit će se danas (4. listopada), u Osijeku, za 10 najboljih u turizmu, u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Comments are closed.
Skip to content