7. Baranja Wine & Walk s rekordnim brojem sudionika - Visit Baranja

7. Baranja Wine & Walk s rekordnim brojem sudionika

U subotu, 3. lipnja, je održano još jedno izdanje manifestacije Baranja Wine & Walk s rekordnim brojem od 350 sudionika koji su kroz 13 vinskih i 6 gastro točaka duž 14 kilometara Banskog brda uživali u baranjskim specijalitetima i vinima.

Ruta je bila kružna, sa startom na Vinariji Belje nakon čega su se sudionici u grupama zaputili u istraživanje baranjskog krajolika s jednom točkom na svakom kilometru.  

Walkeri iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja kušali su vina od sada već renomiranih baranjskih vinara. Sudjelovalo je njih 13: Belje, Kalazić, Zlatno brdo, Szabo, Kusić, Zajec, Hudobec, Kolar, Svijetli dvori, Pinkert, Gerštmajer, Juhas i Horvat.

Osim vinara manifestaciju su obogatili Udruga proizvođača kulena – Baranjski kulen, Udruga maska sa štruklima, udruga Tako je to nekada bilo sa šokačkim specijalitetima – tisto s makom i sirom te Gradsko kazalište Beli Manastir uprizorenjem stare legende o Crvenoj Marti – living history na baranjski način. Kuhao se grah, pekle kobasice, a na tri točke svirala je glazba, bilo je za svakoga po nešto – tamburaši, akustična gitara i za kraj DJ.

Šest sati hoda uz dobru kapljicu i baranjski zalogaj Walkeri su stoički izdržali pa nakon toga odradili još i nekoliko sati after partyja koji se održao na zadnjoj točki u Vinariji Horvat u Kamencu.

foto: Dubravko Franjin & Nenad Milić

Comments are closed.
Skip to content