Zemlja bez granica - Visit Baranja

Loading Događaji

« Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Zemlja bez granica

30 kolovoza @ 9:00 - 20:00

Na najvećem kontinentalnom međunarodnom obiteljskom festivalu Zemlja bez granica i ovoga ljeta, od 2. kolovoza do 1. rujna 2023., Osječko-baranjska županija postaje krajem maštovite kreacije nečeg Novog, inspirativnog, satkanog od dječjih ideja koje se povezuju u generacijskom stvaralaštvu ostvarujući interkulturalni dijalog cijele zajednice.

Festival je do sada ugostio mnoga poznata lica poput Meritas, Jelene Radan, Josipe Lisac, Gibonnija, Matije Dedića, Massima Savića, Jacques Houdeka, Gorana Boškovića, Sanje Doležal i mnogih drugih. Svi oni doprinijeli su razvijanju svijeta mašte, igre i kreativnosti koji su ključni elementi za kvalitetni rast i razvoj djece.

Tijekom svih godina Festival je donio različite teme i okupio više od 400 umjetnika, pedagoških voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30.000 djece i mladih te postao poligon za razvoj obiteljskoga turizma.

Festival počinje u ernestinovačkom Parku skulptura, 2. kolovoza, kada se obilježava 50 godina Ernestinovačke umjetničke kolonije, a priprema se bogat program za djecu pod nazivom Moje selo. Djeca će se se okušati u različitim radionicama poput izrade predmeta od blata, gline, mahovine, ali i toplih i hladnih zalogajčića u tzv. dječjem restoranu.

U Valpovu će se zajedno s valpovačkim školama, vrtićem, Muzejom te društvom Naša djeca grada Valpova održati 19 radionica pod nazivom Moja povijest te nekoliko večernjih događanja i to 28. i 29. kolovoza.

Program Festivala u Belom Manastiru planiran je 30. kolovoza te nudi brojne radionice u Glazbenoj školi i Osnovnoj školi Franjo Tuđman, dječjem vrtiću te na središnjem trgu. Za sve sugrađane Grad Beli Manastir osigurao je balon na vrući zrak koji će i malima i velikima omogućiti vidjeti svoj grad iz ptičje perspektive.

Zadnja postaja je Đakovo gdje će se u dvorištu OŠ Ivan Goran Kovačić 30. i 31. kolovoza te 1. rujna održati 23 inovativne radionice na temu Škole iz mašte. Očekuje se veliki broj sudionika iz svih đakovačkih osnovnih škola, dok će završna prezentacija biti 1. rujna u Strossmayerovu parku.

Detaljan program kao i online prijave na radionice dostupni su na www.zemljabezgranica.com

Detalji

Datum:
30 kolovoza
Vrijeme:
9:00 - 20:00
Web stranica:
www.zemljabezgranica.com

Lokacija

Beli Manastir
31300 Pogledaj na Google maps-u
Comments are closed.
Skip to content