GatorFest i Wine & walk – Visit Baranja

Loading Događanja

« Događanja

GatorFest i Wine & walk

11 lipnja - 13 lipnja

Gator Festival – festival dobrog vina, održava se drugog vikenda u lipnju, u Zmajevcu, Kneževim Vinogradima i Batini.

Baranja, mistična i posebna… dio svojih tajni čuva u ”gatorima”, duboko ukopanim u jedino baranjsko brdo i tako već stotinama godina…

Festival započinje ocjenjivanjem vina, nakon kojega vinari na sajmu izlože svoja vina u kojima mogu uživati svi posjetitelji i saznati koja su vina ocijenjena kao najbolja.

Subota je rezvirana za vinsku šetnju pod nazivom Wine & walk. Jer sve je u znaku vina.

Riječ je o rekreativnoj šetnji jedinim baranjskim brdom, označenom stazom dugom 12 km. Na stazi se nalazi 10 punktova na kojima su vinari, isključivo iz Baranje. Osim vinara punktovi sadrže i gastronomsku ponudu poput langošica, masti kruha, pogačica sa čvarcima i sličnim tipičnim ”baranjskim snackovima”. Također, na punktovima se nalaze i razni zanimljivi sadržaji poput skulptura od slame, kratkih vinskih igara i sl.

Uz vinsku čašu oko vrata i kartu, sudionici kreću u svoju nezaboravnu vinsku šetnju.

Nakon završetka šetnje program se nastavlja u Zmajevcu gdje ćete otkriti dio baranjske mističnosti…

… vinari će taj dan otvoriti vrata svojih podruma i podijeliti s vama svoje tajne, priče i tu jedinstvenu ”tekućinu” zlatne i crvene boje, užitak za svako nepce…

Za vas će ondje prošetati mitovi i legende koji obitavaju na ovom području, možda čak i zaplesati s vama uz zvukove akustičnih gitara i romske glazbe, dodatno će vas začarati mirisi i okusi baranjske tradicionalne gastronomije i vrhunskih vina,  ploda Banskog  brda. Na svoj jedinstven način, baranjski i brojni drugi umjetnici će vam prikazati svoja umijeća diljem surduka.

Na festivalu vas očekuju raznovrsni domaći proizvodi koje su za vas pripremili naši vrijedni izlagači na svojim štandovima, u središtu mnoštva ponude posjetite vinske podrume, tzv. gatore i uživajte u dobroj kapljici, a za kraj večeri i zaplešite uz pozitivne ritmove .

Detalji:

Početak:
11 lipnja
Kraj:
13 lipnja
Skip to content