Odaberite odredište

Želite detaljnije informacije o mjestu:

Cikloturizam

cikloturizam

Interaktivna karta

interaktivna karta

Vinske ceste

vinske ceste

HM rent-a-car

hm rent a car

TZ Osječko-baranjske županije

TZ Osječko-baranjske županije

 

23.07.2015

TZ Baranje sudjeluje u provedbi projekta "Etnološki centar baranjske baštine"

Jedini baranjski Grad Beli Manastir provodi hvalevrijedan projekt Etnološki centar baranjske baštine. Nositelj projekta, čija je ukupna vrijednost 8.865.304,65 kn je Grad Beli Manastir, a partner na projektu je Turistička zajednica Baranje. Projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2013.

Cilj projekta je  obnoviti, dograditi i opremiti postojeću infrastrukturu objekta koji je u vlasništvu Grada Belog Manastira. Stvaranjem etnološkog centra sve etničke skupine koje su povijesno naseljavale Baranju dobiti će priliku sačuvati i prikazati svoje običaje i tradiciju. Kroz provođenje edukacija za udruge u kulturi, turističke djelatnike, lokalne proizvođače autohtonih proizvoda i sve turističke dionike podići će se razina  znanja o upravljanju projektima i razina usluga u turizmu. Osim toga, cilj projekta je ojačati kapacitete TZ Baranje za pripremu i provedbu EU projekata, povećati radne kapacitete u svrhu privlačenja dolazaka novih turista i povećanja broja noćenja te ih educirati za vođenje turističkih grupa.
Uređenjem prvog etnološkog centra na području grada Belog Manastira dobiti će se uređen prostor za izlaganje etno zbirke ukupne korisne površine od 527, 95 m kvadratnih, zatim izložbeni prostor ukupne površine 197 metara kvadratnih, poslovni prostor sa suvenirnicom za potrebe TZ Baranje ukupne površine 117, 66 kvadrata, zatim uređene sanitarne prostore za potrebe posjetitelja i izrađen vrtni paviljon sa funkcijom ljetne pozornice za smještaj oko 100 – njak osoba

Projekt je započeo 1. listopada ove godine, a traje do 31.05.2016. godine. Značaj projekta je neupitan, jer njime ne samo Grad Beli Manastir, nego i cijela Baranja, ali i regija dobiva atraktivan turistički sadržaj.