Odaberite odredište

Želite detaljnije informacije o mjestu:

Cikloturizam

cikloturizam

Interaktivna karta

interaktivna karta

Vinske ceste

vinske ceste

HM rent-a-car

hm rent a car

TZ Osječko-baranjske županije

TZ Osječko-baranjske županije

Fiš paprikaš 

Fiš paprikaš

Specijalitet slavonske i baranjske kuhinje priprema se od najmanje dvije vrste ribe i služi se uz domaće, široke rezance. Prilikom objeda, najprije svatko u svoj tanjur uzima rezance, a zatim dodaje paprikaš.

Sastojci

1 kg ribe (som i šaran), 1,3 l vode, 2 dl bijelog vina, 500 g luka, 2 - 3 nasjeckana češnja češnjaka, 3 žlice ulja, 1 žlica slatke crvene paprike, 1 - 2 male suhe ljute papričice (čili), sol, papar u zrnu.

Priprema

Ribu očistite, operite i narežite je na komade. U posudi na vruću ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili, te papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vrije desetak minuta. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino, te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući. Posebno skuhajte široke rezance.