Odaberite odredište

Želite detaljnije informacije o mjestu:

Događanja

Cikloturizam

cikloturizam

Interaktivna karta

interaktivna karta

Vinske ceste

vinske ceste

HM rent-a-car

hm rent a car

TZ Osječko-baranjske županije

TZ Osječko-baranjske županije

 

lipanj, 2018

Grahijada

Udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela organizira 17. po redu Grahijadu, koja će se održati u subotu 16. lipnja 2018. godine na Gradskom stadionu u Belom Manastiru.  


Organiziran je natjecateljski dio u kuhanju graha u kotlićima, ali isto tako i dio gdje će naši gosti iz Mađarske, Srbije, Hercegovine, Međimurja, Petrinje i Pakraca pripremati jela tipična za njihov kraj, i učiniti manifestaciju bogatijom i privlačnijom brojnim posjetiteljima. U sklopu manifestacije društvo Naša djeca organizirat će igre za djecu. Najboljima slijede nagrade. Ove godine u sklopu grahijade organizirano je i gledanje utakmice Hrvatska – Nigerija te ćemo nakon natjecanja bodrit Vatrene na velikom platnu.

Program :


12:00 - 15:00 - priprema, kuhanje i kušanje tradicionalnih jela gostiju iz svijeta i okolnih sela (Mađarska, Srbija, Međimurje i Hercegovina)

13:30 -  okupljanje i podjela namirnica, te u

14:00 - službeni početak natjecanja u kuhanju graha u kotliću

18:00 - proglašenje pobjednika uz TS Kočije

21:00 - organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Nigerija na velikom platnu.


Kotizacija za natjecanje u kuhanju graha je 150 kn (8 osoba). U kotizaciju su uključeni grah, slanina, kobasica, suho meso, drva, stol, pribor za jelo)


Prijave se primaju od 05. do 15. lipnja (petak) u uredu Turističke zajednice Baranje (Kralja Tomislava 70, Beli Manastir)