Loading Događanja

« Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Sajam antikviteta u Tvrđi: Fašnik uz Buše i Turistički razgled grada

1 veljače @ 9:00 - 14:00

Fašnik u Osijeku: Baranjske Buše na sajmu antikviteta i domaćih proizvoda (01.02.)

 

Cijele godine, svake prve subote u mjesecu, pa tako i naredne 01. veljače 2020., posjetite osječki stari grad Tvrđu i Trg Svetog Trojstva te na mnoštvu štandova pronađite poneku simpatičnu antiknu sitnicu savršenu kao poklon dragoj osobi ili se počastite kakvim lijepim komadom starinskog namještaja. Na sajmu antikviteta uz starine možete pronaći i razne obrtničke proizvode i proizvode seoskih gospodarstava poput drvenih igračaka, sireve, dimljene mesne delicije, vino, zimnicu, džemove i druge domaće proizvode. Radno vrijeme sajma je od 9 do 14 sati.

Turistički obilazak grada svake prve subote u mjesecu (01.02.)

U subotu 1. veljače 2020. od 11 sati započet će redoviti besplatni turistički razgled grada uz okupljanje ispred Turističkog info-centra TZ Osijek u Tvrđi, na adresi Trg Svetog Trojstva 5.

Tema ture: Tvrđa i Pokladni običaji u osječkoj okolici; Vodička: Veronika Završki

Baranjske “Petaračke buše” na Sajmu antikviteta u Osijeku (01.02.)

Svojevrsnu najavu veselih pokladnih događanja u Baranjskom Petrovom Selu (23.-25.02.) doživite na Sajmu antikviteta u Tvrđi od 9 do 13 sati te ispred ureda TIC Turističke zajednice grada Osijeka (Trg Svetog Trojstva 5) na štandu gostiju iz Baranje doznajte više o tradicijskim maskama “Buša”, a možete kupiti i vlastitu masku! Buše su tradicionalne „strašne“ maske slične zvončarima u Primorju i Krampusima u Alpama kojih se plašiti se zapravo i ne morate jer njihov je jedini, već stoljetni „zadatak“ potjerati zimske zloduhe i prizvati toliko željeno proljeće! Buše se mogu u tijekom Fašnika vidjeti u Baranji te u Đakovštini, a u Mađarskoj su kao nematerijalna baština zaštićene UNESCO-m.

Više informacija:

Web stranica TZ grada Osijeka: https://tzosijek.hr/fasnik-u-osijeku-baranjske-buse-na-sajmu-antikviteta-i-domacih-proizvoda-0102-951

Facebook stranica događaja: Sajam antikviteta – Fašnik uz Buše i Turistički razgled grada

Detalji:

Datum:
1 veljače
Vrijeme:
9:00 - 14:00

Lokacija

Osijek