Loading Događanja

« Događanja

Proljetni vašar – OTKAZANO

5 travnja

Zbog trenutne situacije oko korona virusa, otkazan je Proljetni vašar u Karancu. 

 

 

Jedan od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju je Proljetni vašar u Karancu. Proljetni vašar je manifestacija sa višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava na Cvijetnicu, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa.

Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 70 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.
Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.

U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu ”PRNCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice. Do sada je najveća težila 126 kg.

Najmlađi će za sebe naći brojne zanimacije, moći će se vozati vlakićem, jahati ponije, a za zabavu malo starijih pobrinut će se tamburaši koji će vašarom svirati tijekom cijelog dana.

PROGRAM:
– 10:00 početak vašara
– 12:00 vaganje slanina
– 12:30 proglašenje ”princeze pušnice” – najteže slanine

Detalji:

Datum:
5 travnja

Lokacija

Karanac