Loading Događanja

« Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Aktivan vikend u Baranji

listopad 26 - listopad 27

Udruga Karašicka Republika u suradnji s Eko centrom Zlatna Greda u subotu 26.10. organizira 2. Vikend na pustari, a dan poslije u Dražu, Lessing – landranje Baranjskom planinom u čast dvojici velikih zaljubljenika u Baranju – Andriji Bognaru i Mirku Hunjadiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubitelji prirode i aktivnog odmora u posljednjem toplom vikendu u listopadu mogu uživati u baranjskoj prirodi, od močvarnih dunavskih šuma do surduka Banskog brda. 2. Vikend na pustari posvećen je otkrivanju bogate industrijske baštine baranjskih pustara. U subotu, 26. listopada od 12 sati predviđena je kolektivna sadnja drveća u okviru globalne akcije sadnje „Posadi drvo, ne budi panj“. Predviđena je sadnja 100-tinjak sadnica autohtonih vrsta vrba i topola u Zlatnoj Gredi, uz revitalizirani kanal Ivovac. U isto vrijeme predviđene su izviđačke timske igre za cijelu obitelj, dok će ekoturisitički i adrenalinski sadržaji biti po rekordno niskim cijenama (veslanje kanuima, adrenalinski park, zip line, najam bicikala, jahanje za djecu).

Muzej Slavonije predstavit će izložbu „Povijest beljskih pustara“, dok će restoran Zlatna Greda predstaviti pustaraški meni. DJ Brka pobudit će nostalgiju kroz šlagere i melodije starih filmova, Jimmy acoustic svirkom idealno će ispuniti jesenje popodne dok će DJ Defunct uvesti u pustarašku večer uz logorsku vatricu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nedjelju 27.10. od 10 sati udruga Karašicka Republika organizira Lessing, landranje Baranjskom planinom. Ruta šetnje je nepoznata, ono što je poznato da se kreće iz Draža, kod Kapelice Male Gospe, Planinska 221. Otkrijte zašto je tvorac Croatian Long Distance Traila Nikola Horvat označio Bansko brdo jednim od tri iznenađenja tijekom šetnje dugačke dvije tisuće kilometara. Uvjerite se kako nije sve ravno u Slavoniji i Baranji, doživite Planinu sa samo 200 metara nadmorske visine. Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, saznajte nešto o prapornim brijegovima i dolovima, o surducima – strmim, duboko usječenim putevima u Banskom brdu, o stoljetnim vinskim podrumima – gatorima, koje priroda uslijed depopulacije vraća u svoj inventar…

Šetnja je kao i uživanje u prirodi besplatna, no ukoliko želite uživati u tradicionalnom šokačkom ručku (50kn) na kraju šetnje prijavite se na mail mislav.matisic@gmail.com ili 0989373256. Čeka vas mladi domaćin, čuvar šokačke tradicije, gator i „to fino baranjsko vino“.

Detalji:

Početak:
listopad 26
Kraj:
listopad 27